П`ятниця, 26.04.2024, 15:55
Вітаю Вас Гість | RSS

ПАТРІОТИ СОЛОНЯНЩИНИ

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 7 » Аналіз стану викладання предмету ЗВ в 2011/2012 н.р.
09:39
Аналіз стану викладання предмету ЗВ в 2011/2012 н.р.

Аналіз стану викладання предмету «Захист Вітчизни в ЗНЗ району в 2011 - 2012 н.р. та основні завдання на 2012 -2013 н.р.

На виконання Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Постанови Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 року №1770 «Про затвердження положення про допризовну підготовку і підготовку підготовку призовників з військово - технічних спеціальностей», Указу Президента України від 25 жовтня 2002 року №948/2002 «Про Концепцію допризовної підготовки і військово - патріотичного виховання молоді», розпорядження голови облдержадміністрації від № «Про підсумки допризовної підготовки у 2010 -2011 н.р. та завдання на 2011 - 2012 н.р.» в 19 ЗНЗ району вивчався предмет «Захист Вітчизни» (не вивчався в Промінській СЗШ через відсутність 10-11 класів). Вивченням предмету було охоплено юнаків та дівчат.

Згідно з наказом МОІН України від 27.08.2010 року №834 «Про типові навчальні плани загальноосвітніх закладів» предмет «ЗахистВітчизни» вивчався в 10 il 1 класах в обсязі 1 год на тиждень, приємним виключенням була лише Єлізарівся СЗШ (директор Кулш О.С., вчитель Колісник В.П.), де за рахунок варіативної складової було збільшено програму вивчення предмету до 1,5 год в 10 класі та 2 год - в 11 класі. Години гурткової роботи на організацію військово - патріотичного виховання ефективно використовувались педагогічними колективами Березнуватівської СЗШ (директор Пивоваров Ю.В.), Військової СЗШ (директор Марченок В.П.), Солонянської СЗШ №1 (директор Шерстюк Н.О.), Сурсько - Михайлівській СЗШ (директор Колесник B.B.)

Комісією відділу освіти райдержадміністрації у 2011-2012 навчальному році перевірено стан викладання предмету "Захист Вітчизни" та військово-патріотичного виховання молоді в Башмачанській СЗШ, Мопрівській СЗШ, Слізарівській СЗШ, Березнуватівській СЗШ, Тритузнянському НВК.

В організації навчального процесу кращих результатів досягли педагогічні колективи Березнуватівської СЗШ (директор Пивоваров Ю.В.) та Тритузнянського НВК (директор Тормантовська Т.С.). В цих навчальних закладах значно оновилась навчально - матеріальна база - створено зразкові кабінети Захисту Вітчизни, придбано та виготовлено нове обладнання та наочність.

Вивчення предмету проводилось у всіх школах району вчителями, які мають фахову підготовку. Троє вчителів захисту Вітчизни (Титаренко С.П. - Мопрівська СЗШ, Сухінський O.A. - Привільнянська СЗШ, Гнатюк В.В. - Башмачанська СЗШ) пройшли а поточному році курсову перепідготовку. Робота спрямовувалась на підготовку юнаків до служби в Збройних Силах України, набуття знань про функції Збройних Сил України, цивільного захисту населення.

На належному рівні проведені навчально-польові заняття та стрільби з бойової зброї з юнаками випускних класів в Березнуватівській СШ (вч.Мельник C.B.), Письмечівській СШ (вч. Шевченко А.Д.), Слізарівській СШ (вч. Колесник В.П), Солонянській СШ№1 (вч. Стовповський І.T.), Мопрівській СШ (вч.Титаренко С.П.), Тритузнянському НВК (вч. Волнянський A.B.).

Позакласна робота з предмету проводилась в 19 середніх школах. Протягом навчального року проведено районні змагання за програмою військово-патріотичної гри «Зірниця», в яких прийняли участь команди 9 середніх та 3 неповних середніх шкіл, переможцями стали команди Військової СЗШ (директор Марченок В.П., вчитель Савченко С.А.). Березнуватівської СЗШ (директор Пивоваров Ю.В., вчитель Мельник C.B.). Звонецько- Хутірської НСЗШ (директор Чижевський В.П., вчитель фізкультури Мироненко Т.В.); на жаль, не прийняли участь команди Башмачанської СЗШ , Василівської СЗШ (вчитель Гнатюк В.В.), Дзержинівської СЗШ (вчитель Шипко.), Криничанської СЗШ (вчитель Шмигельський А.С.), Мопрівської СЗШ (вчитель Титаренко С.П.), Незабудинської СЗШ (вчитель ), Новопокровської СЗШ (вчитель Сергеев В.І.), Письмечівської СЗШ (вчитель Шевченко А.Д.), Привільнянської СЗШ (вчитель Сухінський О.А.),Олександропідьського НВК (вчитель Соловей В.В.).

В змаганнях з допризовної підготовки серед юнаків 11 класів успішно проведено на базі Тритузнянського НВК, прийняли участь 12 команд, найкращі результати на них показали учні Березнуватівської СШ (директор Пивоваров Ю.В., вчитель Мельник C.B.), Солонянської СШ№1 (директор Шерстюк И.О., вчитель Стовповський І.Т.), Сурсько- Михайлівської СЗШ (директор і вчитель Колесник В.В.). Не забезпечили участь команд Башмачанської СЗШ , Василівської СЗШ (вчитель Гнатюк В.В.), Військова СЗШ (вчитель Савченко С.А.), Дзержинівської СЗШ (вчитель Шипко.),, Микільська СЗШ (вчитель Неліпа ),Мопрівської СЗШ (вчитель Титаренко С.П.), Незабудинської СЗШ (вчитель ).

В обласних змаганнях з допризовної підготовки наш район представляла команда Березнуватівської СШ ( вчитель Мельник C.B.). І хоч на цей раз через неузгодженість організаторів змагань команда не стала призером, її учасник Січик Руслан став переможцем у вправі подолання смуги перешкод, він виявився найспритнішим серед 88 учасників змагань. .

Поряд з позитивними змінами існує ряд невирішених проблем:

-  забезпечення виконання програми вивчення предмету «Захист Вітчизни» в повному обсязі (140 год ) в усіх середніх ЗНЗ;

-  відновлення функціонування навчальних кабінетів захисту Вітчизни в усіх середніх ЗНЗ району:

-  зміцнення навчально - матеріальної бази з допризовної підготовки юнаків: облаштування майданчиків для стройової ходьби, місць для стрільби з пневматичної зброї, відновлення смуг перешкод для фізпідготовки юнаків.

Переглядів: 1315 | Додав: nikolay | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту